Τα πάντα για τον αερογράφο: συμβουλές, τεχνικές και συστάσεις

Τα πάντα για τον αερογράφο: συμβουλές, τεχνικές και συστάσεις

Τα πάντα για τον αερογράφο: συμβουλές, τεχνικές και συστάσεις

Ψάχνετε για έναν τρόπο να προσθέσετε εντυπωσιακά και περίπλοκα σχέδια στα γλυκά σας; Ο αερογράφος είναι το εργαλείο που ψάχνετε! Η τεχνική του airbrushing όπως λέγεται στα αγγλικά, γίνεται όλο και πιο διάσημη τα τελευταία αφού έχει ως αποτέλεσμα ζωντανά χρώματα και περίπλοκα σχέδια που δύσκολα θα πετύχει κανείς με άλλες τεχνικές. Σε αυτό το άρθρο, θα πούμε λίγα λόγια για τη ζωγραφική με αερογράφο και θα δούμε, συμβουλές, τεχνικές και συστάσεις προϊόντων.

Τι είναι το airbrushing;

Το airbrushing είναι είναι η τεχνική ζωγραφικής που χρησιμοποιεί αερογράφο. Το εργαλείο αυτό, χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα για να ψεκάσει πολύ λεπτές σταγόνες χρώματος, βάφοντας έτσι την επιφάνεις (συνήθως ζαχαρόπαστα) επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε περίπλοκα σχέδια με ευκολία. Στον αερογράφο μπαίνει βρώσιμο χρώμα είτε σε υγρή μορφή, είτε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα γλυκά σας, από τούρτες μέχρι μπισκότα και cupcakes!

Συμβουλές για τη χρήση χρωμάτων με αερογράφο

Ενώ το airbrushing μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα, η αρχή μπορεί επίσης να είναι λίγο αποθαρρυντική, αν είστε νέοι στην τεχνική. Ορίστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

  • Ξεκινήστε με ελαφρύ χέρι. Πάντα μπορείτε να προσθέσετε χρώμα, ενώ η αφαίρεση είναι πιο δύσκολη. Γι' αυτό ξεκινήστε πιέζοντας ελαφρά τη σκανδάλη και στη συνέχεια αυξήστε όσο χρειάζεται.
  • Εξασκηθείτε πρώτα σε ένα κομμάτι ζαχαρόπαστας ή χαρτί πριν προχωρήσετε στα γλυκά σας. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε μια αίσθηση του εργαλείου και της έντασης του χρώματος.
  • Καθαρίζετε καλά το εργαλείο αερογράφων σας αμέσως μετά από κάθε χρήση για να μη βουλώσει. Καθαρίζει πολύ πιο εύκολα όσο τα χρώματα δεν έχουν στεγνώσει.
  • Χρησιμοποιήστε στένσιλ ή κολλητική ταινία για να δημιουργήσετε ακριβή σχέδια ή να προστατεύσετε τις περιοχές που δεν θέλετε να βάψετε.

Τεχνικές αερογράφου

Τώρα που έχετε υπόψιν μερικές συμβουλές στο ενεργητικό σας, ας δούμε μερικές τεχνικές:

  • Διαβάθμιση όμπρε: Η διαβάθμιση ή gradient είναι μια τεχνική που κατά την οποία, 2 χρώματα αναμειγνύονται για να δημιουργηθεί μια σταδιακή μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο. Ξεκινήστε ψεκάζοντας πρώτα το πιο ανοιχτό χρώμα και προχωρήστε σταδιακά προς το πιο σκούρο χρώμα.
  • Ηighlighting και shading: Το highlighting και το shading (ή ανάδειξη και σκίαση) δίνουν διάσταση και αίσθηση βάθους στα σχέδιά σας. Για το highlighting, ψεκάστε ένα ανοιχτότερο χρώμα στις περιοχές που θέλετε να φαίνονται πιο ανοιχτές ή πιο εμφανείς, για να δώσετε έμφαση. Για να σκιάσετε, ψεκάστε ένα πιο σκούρο χρώμα στις περιοχές που θέλετε να φαίνονται πιο σκούρες ή για να προσδώσετε βαρύτητα.
  • Υφή: Η υφή είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει τη χρήση στένσιλ ή κολλητικής ταινίας για να δημιουργήσετε περίπλοκα σχέδια ή μοτίβα στην επιφάνεια των γλυκών σας. Τοποθετήστε το στένσιλ πάνω στην περιοχή που θέλετε να χρωματίσετε και ψεκάστε το επιθυμητό χρώμα πάνω της. Όταν αφαιρέσετε το στένσιλ θα σας μείνει ένα όμορφο σχέδιο με υφή.

 

Συστάσεις προϊόντων

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε να βάψετε τα γλυκά σας με αερογράφο; Ορίστε μερικά από τα προϊόντα μας που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

 

Στένσιλ

Τα στένσιλ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να προσθέσετε περίπλοκα σχέδια ή μοτίβα στις τούρτες ή τα γλυκά σας. Διατίθενται σε διάφορα σχέδια και σχήματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές με χρώματα που είναι ιδανικά για χρήση με αερογράφο. Χρησιμοποιώντας στένσιλ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό φινίρισμα χωρίς χρειάζεται αν ανησυχελιτε για τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες.

Τα στένσιλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία διαφορετικών μοτίβων, σχημάτων και σχεδίων όπως λουλούδια, γεωμετρικά σχήματα λλά και πιο αφηρημένα μοτίβα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε ζαχαρόπαστα είτε σε άλλες βρώσιμες επιφάνειες ή για να προσθέσετε μια τελική πινελιά σε μια τούρτα που έχετε ήδη διακοσμίσει με άλλες τεχνικές.

Όταν χρησιμοποιείτε στένσιλ, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι καθαρή και στεγνή πριν από την εφαρμογή του στένσιλ. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το στένσιλ είναι σταθερά στη θέση του για να αποφύγετε τυχόν μουτζούρες. Για μπισκότα, cupcakes, macarons και άλλα μικρά γλυκά είναι ιδανική η μαγνητική βάση για στένσιλ που σας βοηθάει να κρατήσει το στένσιλ σταθερό στην θέση του.  Με λίγη εξάσκηση και πειραματισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά εκπληκτικά σχέδια και μοτίβα με τη βοήθεια των στένσιλ.

 

Συμπιεστής 

Ο φορητός συμπιεστής αερογράφων είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να έχει κάθε cake designer που θέλει να χρησιμοποιεί αερογράφο. Η κατασκευή του είναι από ανθεκτικό και ελαφρύ αλουμίνιο, καθιστώντας το εύκολο στη μεταφορά όπου κι αν χρειαστεί να πάτε.

Ο συμπιεστής είναι εξοπλισμένος με μανόμετρο και ρυθμιστή αέρα, φίλτρο αέρα και αντιολισθητικά πόδια από καουτσούκ. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν εύκολο τον έλεγχο και τη ρύθμιση της ροής και της πίεσης του αέρα, παρέχοντας μια σταθερή ροή αέρα με αποτέλεσμα το ομοιόμορφο βάψιμο. Ο συμπιεστής έχει επίσης σχεδιαστεί για να λειτουργεί αθόρυβα, κάτι το οποίο αποτελεί επιθυμητό χαρακτηριστικό για cake designer οι οποίοι εργάζονται κοντά σε άλλους, όπως π.χ. στο σπίτι τους ή σε δημόσια εκδήλωση.

Ο συμπιεστής συνοδεύεται από εγγύηση ενός έτους, παρέχοντας διασφάλιση της ποιότητάς του, και συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τη συμμόρφωσή του με τα πρότυπα του κλάδου.

Με λίγα λόγια, ο συμπιεστής είναι μια εξαιρετική επένδυση για τους καλλιτέχνες που χρειάζονται ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό εργαλείο για airbrushing, ενώ παράλληλα είναι ελαφρύς, φορητός και εύκολος στη χρήση.

πιεστής αέρα

 

Δοχείο καθαρισμού αερογράφων

Το δοχείο καθαρισμού αερογράφων 3 σε 1 με βάση είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους όσους χρησιμοποιούν τον αερογράφο συχνά και θέλουν να κάνουν την δουλειά τους πιο εύκολη. Όπως λέει και το όνομά του, προσφέρει τρεις διαφορετικές λειτουργίες σε ένα εύχρηστο δοχείο.

Πρώτον, έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ή την απομάκρυνση της περίσσειας χρώματος από το αερογράφο μετά τη χρήση. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για τη διατήρηση της ποιότητας και της μακροζωίας του αερογράφου σας, καθώς βοηθά στην αποφυγή βουλώματος και άλλων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν όταν το χρώμα στεγνώνει μέσα στο εργαλείο.

Δεύτερον, το καπάκι του δοχείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παλέτα για την ανάμειξη χρωμάτων. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους καλλιτέχνες που εργάζονται με πολλά χρώματα και χρειάζονται μια βολική και καθαρή επιφάνεια για την ανάμειξη και τη δοκιμή των χρωμάτων τους πριν τα εφαρμόσουν στο έργο τους.

Τέλος, το δοχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για το αερογράφο, παρέχοντας μια σταθερή και ασφαλή βάση για το εργαλείο όταν δεν χρησιμοποιείται. Έτσι, έχετε σιγουριά πως το πιστόλι αερογράφου δεν θα πέσει, με αποτέλεσμα να λερώσει ή να πάθει ζημιά. Tο δοχείο καθαρισμού αερογράφων 3 σε 1 με βάση είναι ένα ευπροσάρμοστο και πρακτικό εργαλείο που κάνει το αερογράφο πιο εύκολο και αποτελεσματικό.

δοχείο καθαρισμού αερογράφου

 

Fractal colors

Κάθε cake deisgner ξέρει την Fractal, και στα Lenka Sweet Dreams, είναι τα αγαπημένα μας χρώματατα. Τα χρώματα της είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένα και διατίθενται σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, δίνοντας μεγάλη ελευθερία σε όσους τα προτειμάνε.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χρωμάτων της Fractal είναι το πόσο συμπυκωνμένα είναι. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές ουσίες, πράγμα που σημαίνει ότι ελάχιστη ποσότητα φτάνει να βάψει μεγάλες επιφάνειες. Αυτό τα καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για πρίπλοκα σχέδια και την επίτευξη ζωντανών χρωμάτων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των χρωμάτων Fractal είναι ότι αναμειγνύονται εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε δικές σας αποχρώσεις και όμπρε που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. 

Συνοπτικά, η Fractal είναι μια αξιόπιστη μάρκα που προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αποτελεί την χρυσή τομή στα βρώσιμα χρώματα αερογράφου στη βιομηχανία αερογράφων. Είναι εύχρηστα και προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα, είτε είστε επαγγελματίας, είτε απαιτητικός ερασιτέχνης που θέλει να προσθέσει λίγη φινέτσα στα γλυκά του.

χρώματα αερογράφου fractal

 

Magic colors

Η Magic colours είναι μια μάρκα που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα του airbrushing για τα υψηλής ποιότητας χρώματά της. Αυτά τα χρώματα είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας χρωστικές ουσίες που απλώνονται σε πολύ λεπτή στρώση, με αποτέλεσμα ένα ομαλό και σταθερό χρώμα. Τα χρώματα Fractal Colors είναι επίσης γνωστά για την εξαιρετική ροή και το ιξώδες τους, καθιστώντας τα ιδανικά για αερογράφο.

Εκτός από την ποιότητά τους, τα χρώματα Fractal Colors είναι επίσης γνωστά για την προσιτή τιμή τους. Προσφέρουν μεμονωμένα χρώματα σε ανταγωνιστικές τιμές, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους cake designer.

 

Χρώματα σε σκόνη

Τα χρώματα σε σκόνη είναι μια δημοφιλής επιλογή για το airbrushing επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές ουσίες και παρέχουν ζωντανή, αδιαφανή κάλυψη. Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, από παστέλ έως έντονα και γυαλιστερά χρώματα. Τα χρώματα σε σκόνη είναι ιδανικά για όσους θέλουν να επιτύχουν ένα ματ φινίρισμα ή μια υφή στη διακόσμηση τούρτας, ειδικά όταν συνδυάζονται με στένσιλ για τη δημιουργία περίπλοκων μοτίβων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης χρωμάτων σε σκόνη είναι ότι μπορούν να αναμιχθούν με άλλα χρώματα για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες αποχρώσεις. Αυτό τα καθιστά μια ευέλικτη επιλογή για τους cake designer που θέλουν να δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα για τα έργα τους. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα υγρά χρώματα, τα οποία μπορεί να στεγνώσουν ή να αλλοιωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Όταν χρησιμοποιείτε χρώματα σε σκόνη, είναι σημαντικό να τα αναμιγνύετε με ένα υγρό μέσο, όπως βότκα η αλκοόλ, για να τα φέρετε σε υγρή μορφή. Αυτό το μείγμα μπορεί στη συνέχεια να εφαρμοστεί στο γλυκό με τη βοήθεια αερογράφου, επιτρέποντας ομοιόμορφη και ακριβή κάλυψη.

χρώματα σκόνης αερογράφου

 

Συμπέρασμα

Σε αυτόν τον οδηγό, καλύψαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το χρώμα τροφίμων με αερογράφο, από το τι είναι μέχρι τις συμβουλές και τις τεχνικές για την αποτελεσματική χρήση του. Επίσης, σας προτείναμε μερικά προϊόντα υψηλής ποιότητας για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο airbrushing. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και και με λίγη εξάσκηση θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε όμορφα και μοναδικά σχέδια στα γλυκά σας που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους γύρω σας- είτε πρόκειται για πελάτες είτε για φίλους και οικογένεια! Εμπρός λοιπόν και το δοκιμάστε και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να απογειωθεί!


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπ'όψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.