Τα 7 απαραίτητα εργαλεία για νέους ζαχαροπλάστες

Η ζαχαροπλαστική είναι ένας κλάδος που δέχεται ακμάζουσα εξέλιξη και συνεχώς προκύπτουν νέες ιδέες και νέος εξοπλισμός. Έτσι πολλά άτομα που θέλουν να έχουν εντριβή με την διακοσμητική ζαχαροπλαστική, δυσκολεύονται ή δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο κατάλληλος βασικός εξοπλισμός για να ξεκινήσουν τις δημιουργίες τους. Παρακάτω, θα δείτε τα 7 απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής είτε για αρχάριους είτε για κάποιον που ασχολείται ήδη με τον τομέα αυτό. Αυτά τα 7 εργαλεία είναι μια πλήρης εισαγωγή για να ξεκινήσετε το δημιουργικό σας ταξίδι στη διακοσμητική ζαχαροπλαστική και συγκεκριμένα για το στολισμό και για την διακόσμηση τούρτας.

1. Αντικολλητική επιφάνεια για άνοιγμα ζαχαρόπαστας

Ένα από τα βασικά απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής είναι η αντικολλητική επιφάνεια εργασίας. Σας προσφέρει ευκολία στην χρήση και ακρίβεια στις μετρήσεις σας για να ανοίγετε την ζαχαρόπαστα σας άνετα και γρήγορα χωρίς τη χρήση χάρακα. Επειδή είναι αντικολλητική η επιφάνεια δεν υπάρχει κανένας φόβος να σας κολλήσει η ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να ανοίξετε τη ζαχαρόπαστα ανάμεσα στις δύο αντικολλητικές επιφάνειες και να την μεταφέρετε εύκολα πάνω στη τούρτα σας. Μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό για μεταφορά. Η αντικολλητική επιφάνεια εργασίας είναι απαραίτητο εργαλείο ζαχαροπλαστικής διότι μπορούμε να ανοίξουμε ζύμες, να ανοίξουμε ζαχαρόπαστα και γενικά μπορούμε να δουλέψουμε με ότι υλικό θέλουμε μέχρι και να φτιάξουμε μπισκότα!

2. Αντικολλητικός Πλάστης Ζαχαρόπαστας

Αναπόσπαστο μαγειρικό σκεύος αλλά και απαραίτητο εργαλείο ζαχαροπλαστικής! Σε κάθε δημιουργία χρειάζεται να υπάρχει ένας πλάστης πόσο μάλλον όταν απευθυνόμαστε στη ζαχαροπλαστική που οι υφές, τα χρώματα και οι παρασκευές δεν περιορίζονται. Το μοναδικό κριτήριο σε αυτή τη δημιουργία είναι η φαντασία μας. Έτσι λοιπόν ένας πλάστης είναι απαραίτητος στη ζαχαροπλαστική μας τέχνη γιατί ανοίγει ομοιόμορφα τη ζαχαρόπαστα, χωρίς να κολλάει πάνω του και διευκολύνει την διαδικασία με αποτέλεσμα να σας γλιτώνει χρόνο και κόπο! Βέβαια είναι κατάλληλος για κάθε ζύμη επειδή είναι φτιαγμένος από ειδικό ανθεκτικό πολυπροπυλένιο. Για περισσότερες δημιουργίες και μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσατε να έχετε έναν μικρό και ένα μεγάλο πλάστη. Ο μικρός είναι κατάλληλος για δημιουργίες όπως μικρά στολίδια ή λουλούδια ενώ ο μεγάλος για δημιουργίες όπως ζαχαρόπαστα για κάλυψη τούρτας ή ζύμη. Τέλος ο πλάστης είναι ιδανικός και θα σας βοηθήσει για τη διαμόρφωση ζαχαρόπαστας, αμυγδαλόπαστας, πάστα σοκολάτας ή ακόμα και στις ζύμες σας. 

3. Περιστρεφόμενη βάση για τούρτα

Σίγουρα θα γνωρίζετε για την περιστρεφόμενη βάση τούρτας! Έχουμε δει τόσες δημιουργίες και είναι ευρέως γνωστό πως οι τούρτες είναι ένας ολόκληρος και ξεχωριστός κλάδος στον τομέα μας. Για αυτό άλλωστε μοιράστηκα μαζί σας το άρθρο που έγραψα για τις τάσεις γαμήλιας τούρτας για το 2022! Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, δεν γίνεται να λείπει από το χώρο σας η περιστρεφόμενη βάση για τούρτα αν θέλετε να ασχοληθείτε με τη ζαχαροπλαστική διακοσμητική. Με τη βάση διευκολύνετε ο στολισμός μιας τούρτας, το γέμισμα αλλά και το στρώσιμο της. Όλα είναι πιο εύκολα με τη χρήση αυτού του εργαλείου όπως το στρώσιμο μια επιφάνειας πάνω στη τούρτα ή η επικάλυψη τούρτας με ζαχαρόπαστα. Είναι απαραίτητο εργαλείο ζαχαροπλαστικής επειδή μπορείτε να μειώσετε το χρόνο παραγωγής κατά πολύ και ενώ θα πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στις δημιουργίες σας, θα είναι ακόμα πιο εύκολο.

4. Κεκλιμένη Σπάτουλα

Αν αγαπάτε την διακόσμηση των κέικ και την ζαχαροπλαστική τότε η κεκλιμένη σπάτουλα με στρογγυλή λεπίδα είναι ένα σκεύος που δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σας! Είναι απαραίτητο εργαλείο ζαχαροπλαστικής γιατί είναι ιδανική για να απλώνετε με ευκολία γλάσο, κρέμες, σοκολάτα πάνω και γύρω από τα κέικ σας. Είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι άρα είναι μια αγορά που στο πέρασμα του χρόνου δεν θα χάσει την αξία του. Αυτή η σπάτουλα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε γρήγορα, όμορφα πιάτα! Συγκεκριμένα η κεκλιμένη σπάτουλα είναι κατάλληλη για τη διακόσμηση του κέικ και των cupcakes σας με γλάσο, σοκολάτα και κρέμες. Γιατί όμως να επιλέξει κανείς την κεκλιμένη σπάτουλα και όχι την κανονική; Η κεκλιμένη εφαρμόζει στο χέρι καλύτερα και για τους αριστερόχειρες αλλά και για τους δεξιόχειρες. Είναι πιο εύκολη στη χρήση και δεν κουράζει καθόλου το χέρι καθώς δημιουργείται. Και όχι μόνο, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση, άπλωμα, στρώσιμο και γέμισμα.

 

5. Ξύστρα τούρτας

Ένα ακόμα απαραίτητο εργαλείο ζαχαροπλαστικής για αρχάριους είναι η ξύστρα τούρτας. Ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα λείο επαγγελματικό αποτέλεσμα από βουτυρόκρεμα, σοκολάτα ή άλλες κρέμες! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι δύο πλευρές. Κατάλληλο για χρήση με σοκολάτα ή γλάσο. Η λεπτή, ανοξείδωτη ξύστρα Scraper- Icing Smoother βοηθά στη δημιουργία τέλειων κορυφών και πλευρών τούρτας και κέικ. Δημιουργήσετε με την ξύστρα μια λεία και κοφτερή επιφάνεια στην τούρτα σας. Είναι το ιδανικό εργαλείο για κρέμες, γκανάζ, βουτυρόκρεμα και άλλα. Τέλος είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι άρα είναι άλλο ένα εργαλείο που θα κρατήσετε για πολλά χρόνια χωρίς να υπάρξει φθορά.

6. Εργαλείο λείανσης ζαχαρόπαστας 

Το εργαλείο λείανσης είναι απαραίτητο εργαλείο διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής για την εξισορρόπηση επικάλυψης τούρτας με ζαχαρόπαστα, εξαλείφοντας τυχόν φυσαλίδες, λακούβες και ατέλειες ώστε το γλυκό σας να είναι ένα επαγγελματικά οπτικό αποτέλεσμα και να αναβαθμίσετε τις δημιουργίες σας. Θα σας εγγυηθεί μια όμορφη, λεία επιφάνεια τούρτας με ευθείες γωνίες τόσο την πάνω όσο και τις πλευρές. Μια συμβουλή είναι ότι μπορείτε να ισιώνετε ζαχαρόπαστα πάνω στα μπισκότα και θα κάνει τη δουλειά σας να φαίνεται ακόμα καλύτερη. Αυτοί είναι οι λόγοι που το εργαλείο λείανσης ζαχαρόπαστας είναι απαραίτητο στη ζαχαροπλαστική.

 

7. Βασικό σετ μοντελισμού για ζαχαρόπαστα

Φτάνοντας στο τέλος για τα απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής, δεν θα μπορούσε να λείπει το βασικό σετ μοντελισμού για ζαχαρόπαστα. Συνήθως θα βρείτε βασικά σετ των έξι ή των οχτώ εργαλείων αλλά 6 εργαλεία είναι υπέρ αρκετά για να ξεκινήσετε. Αυτά τα εργαλεία είναι χρήσιμα για μοντελισμό σε φιγούρες και σε λουλούδια από ζαχαρόπαστα. Ένα σετ με εργαλεία υψηλής ποιότητας με το οποίο η διακόσμηση με ζαχαρόπαστα γίνεται εύκολη και απλή. Μπορείτε με την χρήση αυτών των εργαλείων, να εμβαθύνετε πολύ στις λεπτομέρειες και στη λεπτοδουλειά. Σημαντικό να αναφθεί είναι ότι κάθε βασικό εργαλείο από τα έξι στο σετ έχει δύο πλευρές για χρήση οπότε κατευθείαν οι επιλογές στους σχεδιασμούς σας πολλαπλασιάζονται! Θα βρείτε μέσα στο σετ πλαστικό κόφτη για να μην χαλάσει η επιφάνεια όταν κόβετε τη ζαχαρόπαστα. Επιπλέον θα βρείτε στρογγυλά εργαλεία σαν μπάλες με τα οποία φτιάχνουμε λακκούβες π.χ. για μάτια. Το σετ μοντελισμού είναι απαραίτητο εργαλείο διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής για δημιουργίες με ζαχαρόπαστα και διευρύνει πολύ τις επιλογές σας!

 

Με αυτά τα 7 εργαλεία ζαχαροπλαστικής δεν θα χρειαστεί να κάνετε περαιτέρω αγορές για τον εξοπλισμό σας εκτός αν ψάχνετε ακόμα περισσότερο ευφάνταστο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια μπορείτε να αγοράσετε πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό ξέροντας πλέον τι ακριβώς σαν λείπει και τι χρειάζεστε για να συνεχίσετε ακόμα καλύτερα. Κλείνοντας το τρίτο άρθρο μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τα μηνύματα που έχω λάβει. Είναι σημαντικό να κάνετε όσες ερωτήσεις έχετε, οι απορίες σας είναι τροφή για σκέψη και όσο βοηθάει εσάς βοηθάει και εμάς!

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπ'όψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.